Halva serien av SuperAllsvenskan är spelad. Troján har gått tungt och kämpar fortfarande för första segern.
-Det är tufft, säger Henrik Ek, Trojáns lagkapten.

Fortfarande ingen seger för Norrköpings Rugbyklubb Troján. Foto: Rugbybloggen.com

Med två SM-silver i bagaget från de två senaste åren har förväntningarna höjts för Norrköpings Rugbyklubb Troján. Med flera spelare i landslaget under våren väntade på förhand en tuff och lång säsong för många. Även skador hos flera av nyckelspelarna, däribland Mattieu Cossin-Spens och Sami Paulsson, har gjort matchandet mot det tuffa motståndet i SuperAllsvenskan svårt.

-Vi har tidigare börjat säsongerna lite sämre och sen jobbat oss in i det. Förhoppningen är väl att kunna göra samma sak nu. Att vi vänder på den här trenden nu och börjar vinna, säger Henrik Ek.

Med skadorna då, finns det en tillräcklig grund i Troján?

-Det gör det, när alla blir hela. Vi har spelare som skulle kunna vinna vilka matcher som helst, men vi får inte tillgång till alla samtidigt. Det är svårt att träna ihop sig då också, säger Henrik Ek.

Härnäst väntar en tuff bortamatch mot ett revanschsuget Stockholm Exiles, som förlorade senast hemma mot Pingvin med 17-20. I återstarten förra helgen orkade Troján inte stå emot Enköping, och spelade ett tag med 13 spelare efter två gula kort (Nockmar fick senare ett gult till och således ett rött). ERK kunde vinna komfortabelt med 22-36.

Hur ser du på disciplinen?

-Alltid svårt att spela 13 mot 15. De som är på planen får ge järnet, och när personerna kommer på sen får de jobba dubbelt så hårt, säger Henrik Ek.

Vad blir viktigt i nästa match mot Exiles?

-Vi behöver själva bestämma när vi ska skruva upp tempot eller när vi ska lugna ner. När vi väl får igång vårt spel är det svårt att hänga med oss.

I andra matchen av omgång 6 ställs Enköping mot Pingvin. Trelleborgslaget toppar tabellen med 21 poäng, sju poäng upp på Enköping och Exiles som båda står på 14 poäng.

Alla matcher går att se på Staylive.

/ SuperAllsvenskan, Svensk rugby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.