På söndag är det dags för andra omgången av Mälardalen Super 10’s.
-Vi är supernöjda inför andra omgången, säger Alexander Mason, projektledare Mälardalen Super 10’s.

Omgång två av Mälardalen Super 10’s avgörs i Uppsala. Här får lagen extra speltid, och de mindre klubbarna som inte kan delta i ordinarie seriespel, får ett fint komplement för framtida utveckling.

”Fått ihop nio lag”

-Vi är supernöjda inför andra omgången. Hela tio klubbar kommer att skicka spelare, och vi har fått ihop nio lag. Även flera klubbar har hört av sig om damspelare efter att vi släppt schemat, säger Alexander Mason.

I skrivande stund ser det ut att bli damspelare från sex olika klubbar, som tillsammans kan bilda två lag.

”Ytterligare ett mål uppfyllt”

-Så nu är ytterligare ett mål uppfyllt, att vi ska ha både herr- och damlag med i Mälardalen Super 10’s, säger Alexander Mason.

Det betyder att runt 130-140 spelare kommer vara med under helgens turnering. Under matcherna räknas poängen, men det finns ingen tabell för turneringen. Däremot får domarna utse det lag som lever upp till rugbyns värderingar bäst. I första omgången vann Erikslund det hedersamma priset.

”Alla vill få rugbyn att växa”

-Dialogen jag sett mellan spelare, coacher och lagledare är grymt positiv och samarbetsinriktad. Det känns som att alla vill få rugbyn att växa och spela mer jämna, utvecklande, säkra och roliga matcher i regionen, säger Alexander Mason och fortsätter:

-Nu gäller det att fortsätta ha kul ihop. Då blir detta hållbart och vi kan nå de långsiktiga målen med turneringsformatet, att få svensk rugby att växa, säger Alexander Mason.

Mälardalen Super 10’s togs fram på initiativ från Stockholms rugbyförbund och har hämtat stor inspiration från Rugby Väst.

/ Svensk rugby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.