Pingvin startar SuperAllsvenskan med bortamöte mot Troján nu på lördag. Laget åkte ut i semifinalen ifjol mot Exiles, så ett revanschsuget Pingvin är nog att räkna med.
-Allt annat än guld är oacceptabelt, säger Pingvins coach Karl Savimaki.

Återstår att se om Karl Savimakis Pingvin lyckas hela vägen till guld. Foto: Pingvin Rugby Club/Privat.

Rugbybloggen.com fortsätter att djupdyka i klubbarna som kommer att spela i årets SuperAllsvenskan. Pingvin kommer från en säsong i den södra allsvenskan, och är enda laget i årets upplaga som spelade där. Motståndet var inte lika tufft som i norra serien, som blev en utmaning när det vankades semifinal.

-Vi var inte förberedda på det tuffa motståndet som Exiles bjöd på. De som spelade i norra hade en fördel med tuffare matcher oftare, men jag är besviken att vi inte lyckades slå Exiles. De tog bättre vara på chanserna än oss, säger Karl Savimaki.

”Fantastisk grupp med spelare”

-Personligen är jag superexalterad. Vi har en fantastisk grupp med spelare och motivationen är hög. Alla har ett starkt lag nog att slåss om titeln, men allt annat än guld är oacceptabelt för oss. Vissa pratar om att vi får längre resvägar, men vi är vana med det. Jag ser det som en fördel, säger Karl Savimaki.

Spelmässigt, vad kan vi förvänta oss?

-Jag ska vara ärlig och säga att vi har en bra klunga. Vi körde klungträning för ett tag sen och det ljudet och fysiken var underbart att lyssna på som tränare. Första matchen här mot Troján kommer bli tuff och vi vet inte riktigt vad vi kan vänta oss, men det ska bli oerhört kul, säger Karl Savimaki.

Nya spelupplägget, vad kan du säga om det?

-Jag älskar formatet eftersom varje match räknas. Jag har själv inte coachat ett lag i den här spelformen, men jag vet att det lag som kan hålla spelarnas motivation uppe och hålla sig borta från skador har en fördel. Sett ur fansens perspektiv hade det varit kul om allt avgjordes i sista omgången, men för min del får det gärna bli klart redan i omgång åtta eller så, säger Karl Savimaki och skrattar.

Pingvin kommer från en försäsong med en liten ”social” helg ihop med Stockholm Exiles, men har även hunnit med att möta Lugi (vinst 24-20) samt regionsmatch mellan Skåne och Väst.

-Jag blev riktigt imponerad över Spartacus spelare som var med där, det var riktigt roligt att se. I övrigt inför säsongen här har vi inga direkt skador utom att James Campbell rehabar en skada från förra året. Vi får se när han är matchredo, säger Karl Savimaki.

Pingvin inleder SuperAllsvenskan borta mot Troján. Därefter väntar hemmamatch mot Stockholm Exiles helgen därpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.