Imorgon spelas sista matchen i Conference 1 North. Vinner Sverige mot Tjeckien spelar de i Trophy nästa år.

Sverige efter segern mot Ungern förra helgen. Foto: Gunnar Mattiasson/Svenska Rugbyförbundet.

Sverige är obesegrade i Conference 1 North. Förra helgen blev Ungern en tuffare uppgift än väntat, där Sverige precis kunde knipa segern till 25-29. För att ta klivet uppåt behövs en vinst. Tjeckien, som förra helgen tog bonuspoäng mot Lettland, leder serien med en poäng.

Om vi börjar med Ungern. Vad tog ni med er för nycklar därifrån?

-Starten första 15-20 minuterna. Där var vi hänsynslösa och visade ingen respekt. Vi försökte hela vägen trots att vi gjorde misstag och kämpade oss in i matchen igen, säger Sveriges lagkapten Sami Paulsson.

Tjeckien som motståndare, hur ser du på dem?

-De är ett välspelat lag och det märks att de spelat ihop ett tag. De är något tyngre och vet hur de vill spela, och har också pendlat lite mellan nivån ovanför och den här. Det gäller att vi backar oss själva och litar på vårt spel, säger Sami Paulsson

Vad kan vi förvänta oss av Sverige på lördag?

-Vi vill ha fler perioder som första 15-20 mot Ungern, och stabilisera spelet däremellan. Det kommer bli en riktigt rolig rugby att titta på, säger Sami Paulsson.

Senaste åren har landskamperna spelats i Norrköping och Enköping. Det byts ut mot Stockholms Stadion i matchen mot Tjeckien.

Vad säger du om att spela på Stadion?

-Lite speciellt ändå att få vara i huvudstaden. Dock för min del hade jag kunnat spela på Himpa Norra (Trojáns gamla hemmaplan, reds anm), det spelar ingen roll. Det handlar om att få jobbet gjort och vinna och gå upp en serie. Jag hoppas atmosfären kan hjälpa oss på vägen, säger Sami Paulsson.

Matchen spelas den 14 maj klockan 14:00 på Stockholms Stadion.

Biljetter till matchen

Streaming (Pay per view)

Laguppställningen (RugbyEurope)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.