Sverige tog andra raka segern under gårdagen. Lagkaptenen Sami Paulsson stod själv för två försök i fempoängsmatchen.
-En grym känsla och härligt att njuta av en vinst igår, säger Sami Paulsson.

Lagkapten Sami Paulsson gjorde två av Sveriges försök mot Lettland. Foto: Gunnar Mattiasson/Svenska Rugbyförbundet.

Sverige har öppnat starkt under de två inledande matcherna av Rugby Europe Conference 1 North. I höstas besegrades Luxemburg på hemmaplan, och efter en svag start mot Lettland kunde de arbeta sig in i matchen och till slut även knipa åt sig bonuspoängen.

”Ville få med oss en bonuspoäng”

-Efter att ha startat landslagsserien med vinst hemma mot Luxemburg kändes det bra att backa upp den på bortaplan mot ett tyngre lag som utmanade oss mer upfront. Vi ville få med oss en bonuspoäng och vi gjorde jobbet. Nu laddar vi vidare mot Ungern borta om två veckor, säger Sami Paulsson

”Kämpar för varandra”

-Det var något ringrostigt i början, så känns bra att vi jobbar på och försöker hitta vårt tempo. Efter 25 minuter orkar dom inte med och vi drar ifrån innan första halvlek. Bitvis spelar vi bra där och startar även andra halvlek bra. Försvarsmässigt gör vi ett jättejobb fram till den punkten, och erbjuder många möjlighet att göra poäng. Vi kämpar för varandra och nära våra super troopers kommer på tappar vi inga möjligheter, säger Sami Paulsson.

Vad blir viktigt att slipa på inför matchen mot Ungern?

– Vi behöver stänga igen och vara mer alerta runt rucks och jobba med att hitta snacket runt våra nedbrytningar. Inkasten behöver slipas lite på, men jag vill framför allt förlänga den bra perioden i mitten av matchen in till andra halvlek, så vissa tar till vara på chanserna vi får och kan stänga ute Ungern i andra halvlek, säger Sami Paulsson.

/ Herrlandslaget XV, Svensk rugby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.