Ungern står för motståndet i näst sista matchen i Conference 1 North.

Mattieu Cossin-Spens med passning till Teodor Karlsson från premiärträningen i Budapest. Foto: Gunnar Mattiasson/Svenska Rugbyförbundet

Sverige kom till Budapest med gott självförtroende. Efter en halvknackig inledning mot Lettland senast, kunde Sverige hitta tillbaka in i matchen och vinna komfortabelt med 46-25.

Jag måste faktiskt säga att nivån har trappats upp ytterligare sen Laybourne tog över rodret, och att ta hem Conference 1 North känns nu helt realistiskt.

Matchen mot Ungern kommer inte att bli en promenadseger, däremot om Sverige får till samma rörlighet i anfallsspelet som vi fick se mot Lettland kommer det bli en rolig eftermiddag i Budapest för våra svenska grabbar.

Ungern har hunnit möta Luxemburg borta (30-23) och Tjeckien borta (31-13), och ligger således sist i serien.

Båda matcherna har haft samma laguppställning, men till sin första hemmamatch finns ett par justeringar i truppen. Flera av namnen är inte bekanta från matchen som spelades på Bollspelaren för ett par år sedan, så svårt att sätta fingret på Ungern som lag.

För Sveriges del finns Elias Granath i andraledet från start. Jag har tidigare nämnt honom som ett framtidsnamn inom landslaget, och det är inte mer än rätt att just han får chansen när Marini utgått.

Som nummer 11 startar Gwion Källmark istället för Alfred Nordgren som även han utgått sen sist.

Sist men inte minst hoppas jag att vi får se en betydligt bättre synk i inkasten mot Ungern. Jag var nere i förra veckan på Trojáns träning och passade faktiskt på att fråga Henrik Ek vad som låg bakom. Ödmjuk som han är svarade han bara kort och koncist: ”Jag skämdes, det var alldeles för dåliga kast från mig”.

Avslutningsvis måste jag bara passa på att nämna hur det värmer mitt italienska hjärta att få se bilder från första träningen, där Teodor Karlsson bär shorts från Federazione Italiana Rugby.

Livestream Sverige-Ungern

Bilder från första träningen i Budapest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.