Tiden går fort när man har roligt. Den här helgen ska SuperAllsvenskans andra omgång avgöras.

Först måste vi väl ändå gå igenom förra helgens matcher va?

I Norrköping hade Troján stora problem att få till sitt spel. Pingvin var tuffa i klungorna som totalt dominerade deras spel. Lägg också på många avbrott med skador, gula kort, domardiskussioner, klungor som inte höll sig stabila och så vidare. Med det sagt, handen på hjärtat, var det ingen rolig match sett ur ett läktarperspektiv. Siffrorna skrevs till 29-21 till slut för Pingvin, som tog SuperAllsvenskans första, och hittills enda, fempoängare.

I Enköping var det en ännu tajtare historia där båda lagen hade möjlighet att ta hem det. 20-21 precis i slutskedet, och alla blickar riktade mot Hannes Nyhlén för en conversionspark efter försök från Apanavicius. Dessvärre hittade inte bollen rätt, och resultatet stod sig till Exiles favör. En annan intressant händelse var Tim Johanssons 50-22-spark, som Enköping förvaltade väl med ett snabbt inkast och försök direkt därefter tidigare under matchens gång. Det var nog inte det sista 50-22-försöket den här säsongen. Kul!

Vi har två nya matcher som väntar runt hörnet. Troján åker till Enköping med ett okej lag. Dock är Melander uppe som tia, och det är en position som vi inte sett honom i under hans tid i de rödsvarta tröjorna så vitt jag vet i alla fall. Cossin-Spens har en stund kvar av rehab innan han kan köra för fullt, och även Philip Axelsson som ryckte in sist, saknas i truppen denna helg. I övrigt några små justeringar i första femton, till exempel Christopher Nilserius med från start denna gång som krats, Armir Kozhani på bänken. Sami Paulsson är fortfarande inte redo för spel och således inte heller med i truppen mot Enköping.

Enköpings första femton ska bli intressant att se live på plats med nyförvärven som till exempel Elia Leber och Koen Jansen, och jag tror att Enköping kommer att ge Troján en riktigt jobbig eftermiddag. Troján kommer få kämpa hårt för att lyckas vinna på bortaplan, dock är det viktiga poäng för deras del nu när Pingvin tog en tung bortaseger förra helgen.

I Trelleborg kommer vi få se en riktigt tuff match, som jag tror Exiles kommer gå segrande ur. De har visat sig starka tidigare att ge sig själva momentum, och lyckas de med det kommer det störa Pingvin. Troján lyckades inte riktigt med det förra helgen, och det kostade dem segern. Hur som helst kommer det bli en otroligt rolig tillställning, och ryktet säger att Pingvin kan ha en kommentator till sin första sändning i SuperAllsvenskan.

Och apropå det kommer vi från två lyckade sändningar på nya Pay per view-plattformen SuperAllsvenskan Play. Det är kul att se klubbarnas utveckling på den här korta tiden, och det bådar mycket gott för framtiden när det kommer till alternativa sätt för intäkter till svensk rugby.

Med det sagt gör vi oss redo att följa morgondagens matcher. Tack för din läsning!

Se matcherna från SuperAllsvenskan här/ Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.