Stockholm Exiles har tagit SM-guld tio år på raken. Blir det annorlunda i år med nya spelupplägget?
-Vi bygger för framtiden, säger Neill Erasmus, Exiles head coach.

Ska nåt av lagen bryta Exiles svit, eller blir det elfte raka SM-guldet i år? Foto: Privat/Lasse Jansson.

Det går inte göra annat än att lyfta på hatten till Exiles. Den resan de har gjort tillsammans är otroligt stark. Glädjande nu är nya spelupplägget, och att andra klubbar ”kommit ikapp” spelmässigt på senare år. Tempot nu är högre, spelet bättre och Sverige klättrar på världsrankingen på herrsidan.

När årets säsong ska snackas upp ser Neill Erasmus, Exiles nya head coach, ödmjukt på säsongen när Rugbybloggen.com når honom över telefon.

-Vi har många nya idéer. Jag delar ledarskapet med Sean Burke, Paul Sutherland och Ian Gowland och vi har ändrat ganska mycket. Nya allsvenskan kräver mycket djup i truppen, eftersom det är tuffa matcher varje vecka. Alla behöver veta vad som ska göras därute, säger Neill Erasmus.

”Gjort vad vi har kunnat”

-Vi har gjort vad vi har kunnat utifrån förutsättningarna. Vi har inte fått träna på gräs förrän den här veckan, och nya reglerna för kontakt på konstgräs har gjort arbetet lite svårare, säger Neill Erasmus.

Sett till spelartruppen finns det ett par nyförvärv, exempelvis Fiji-dansken Christian Melgaard, som tidigare spelat i Troján. Däremot är Neill tydlig med att Exiles mål i år är att bygga för framtiden.

”Bygger för framtiden”

-Vi vill ge spelare chansen i år för att få utvecklas. Vi har ett nära samarbete med B-laget, och som exempel på det har vi sju debutanter den här veckan. Vi vill helt enkelt använda Exiles spelarbas, växa antalet spelare och bygger för framtiden, säger Neill Erasmus.

Vad kan vi förvänta oss av Exiles i år?

-Spelmässigt är det olika beroende på motstånd så klart, men vi ska försöka hålla låg profil och hålla det enkelt, säger Neill Erasmus.

Exiles åker till Enköping för bortamöte i första omgången av SuperAllsvenskan. Lagen tog varsin seger förra året, båda två på hemmaplan. En tät match att vänta helt enkelt.

”Kommer bli en bra fajt”

-Det är aldrig lätt att spela mot Enköping på deras hemmaplan. Det kommer att regna lite, så det kan gynna dem lite mer. Det kommer bli en bra fajt, säger Neill Erasmus.

Hur det går i matchen kan du se på nya SuperAllsvenskan Play.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.