Efter en lång vinter kan vi nu blicka framåt inför första tävlingsmatchen för i år för herrlandslaget. Lettland står på tur i Conference 1 North.

Två försök för Alex Melander senast mot Luxemburg. Blir det några poäng mot Lettland? Foto: Gunnar Mattiasson/Svenska Rugbyförbundet

Landslaget kommer till Riga med ett ganska starkt lag. Klungan visade sig vara tung och jobbig sist mot Luxemburg på Bollspelaren, Norrköping. Då blev det seger med 51-5, men morgondagens batalj kommer vara desto jämnare. Lettland slog Luxemburg med 32-9 för 21 dagar sen, och visade sig starka i klungspelet. Blir intressant att följa hur Sverige kommer att matcha det. För att peka ut nånting där det kommer vara viktigt med detaljer är inkasten. Öppna spelet och klungorna ska Sverige kunna matcha, och på bänken finns både Nilserius och Nahas för påfyllnad under andra halvlek. Dock är mitt förstaval Nilserius i det läget, som med en fantastisk teknik alltid hittar knep att vinna över sin motståndare.

I backlinjen tror jag att vi kan få se en hel del kreativitet. Mattieu Cossin-Spens på tio är en spelfördelare med magiska förstapass, och både Kalling-Smith och Ahlbäck kommer från fina prestationer mot Luxemburg. Har inte sett Philip Murphy spela på ett tag, men blir kul att se vad han hittar på från 12 som ersättare till Tom Milner.

Dock finns Sveriges bästa avslutare Alex Melander på 15, samt Alfred Nordgren på 11, så visst kan det göras fina grejer även från backlinjen. Som klunghalv hade jag hellre sett Philip Axelsson från start.. Inte för att Jack Duffy var dålig sist mot Luxemburg, utan jag tycker personligen att Philip är bättre.

Sist men inte minst tycker jag det är oerhört kul att se både Elias Granath (#19) och Hannes Nyhlén (#23) med i truppen. Två yngre förmågor som kommer från en mycket fin prestation under fjolårssäsongen med Enköpings Rugbyklubb. Elias, som också är ERKs lagkapten, har för mig en given ledande roll inom landslaget framöver.

Lycka till Sverige!

/ Herrlandslaget XV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.