Det satt långt inne, men efter vinsten mot Tjeckien är Sverige klara för Trophy.
-Det känns obeskrivligt, säger förbundskapten Alexander Laybourne efter matchen.

Sveriges seger innebär uppflyttning till Trophy. Foto: Arkiv. Gunnar Mattiasson/Svenska Rugbyförbundet

På förhand skulle matchen på Stockholms Stadion bli en tajt historia. Det blev det. Det stod 3-6 i halvtidspausen, där Sverige med ett par misstag bjöd på både straffar och möjlighet för Tjeckien att rycka ifrån. Sverige lyckades dock hålla egna försökslinjen och det blev ”bara” två straffar som letade sig in mellan stolparna.

”Tuff match”

-All cred till Tjeckien som bjuder på en tuff match. Vi är inte riktigt noggranna i vårt spel i första halvlek, säger Alexander Laybourne.

Vad pratade ni om inför andra då?

-Jag kollade grabbarna i ögonen och pratade om få jobbet gjort och spela vårt spel. Vi gjorde några justeringar, och vår supertroop från bänken gjorde en jättematch när de klev på.

Hur känns segern såhär efteråt?

-Det är obeskrivligt! Jag är stolt och nöjd med resultatet, gruppen har jobbat hårt under två års tid för att nå det här målet. Vi får njuta av det ikväll, och sen startar planeringen för nästa säsong, säger Alexander Laybourne.

I andra halvlek kändes det som att det lag som la första försöket skulle få lite kommando över matchen. Sverige kröp allt närmare med Hannes Nyhléns straffspark till 6-6 i minut 43. Drygt 10 minuter senare kom matchens första försök genom Sveriges Alex Melander.

”Kändes magiskt”

-Det kändes magiskt. Vi kom in i gamet igen och byggde på spelet sen. Det var som att trycka på en knapp. När vi då kan hålla fysiska spelet och tempot uppe så orkade de inte riktigt, säger poänggöraren Alex Melander.

Vad tänker du kring att ha gått upp till Trophy?

-Det ska bli skitkul! Jag har själv aldrig spelat på den nivån så det kommer bli grymt, säger Alex Melander.

Sveriges övriga försök gjordes av Pontus Assarsson och Theodor Karlsson. Slutresultatet skrevs till 28-18.

One Comment

  1. Stort för svensk rugby! Kul med din blogg med positiv och supporterande utgångspunkt, bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.