Norrköpings Rugbyklubb Troján kommer att delta i SM-slutspelet i Linköping. Det står klart efter ett beslut från Riksidrottsnämnden under fredagen.
-Jag är nöjd med truppen vi fått ihop, säger Trojáns tränare Johan Hall.

Trojáns tränare Johan Hall. Foto: Privat

Det var vid lunchtid på fredagen den 1 juli som Troján fick grönt ljus, efter att ha fått diskvalificeringen inhiberad av Riksidrottsnämnden (RIN). Bakgrunden är att Norrköpings Rugbyklubb Troján och det svenska rugbyförbundet varit oense kring tolkningen av regelverken i frågan om farmaravtal, som Troján har tillsammans med Kalmar Södra. Tidigare i år diskades Troján från SM-slutspelet av den anledningen, men kan nu i och med RINs beslut delta.

-Direkt efter att vi fick beskedet var det bara att prata ihop sig med tjejerna och kolla vilka som var tillgängliga för spel. Det har inte varit det lättaste med tanke på att beskedet kom så tätt inpå, men jag är nöjd med truppen vi fått ihop. Vi har tränat på som vanligt och vetat att chansen finns att vi ska få spela, säger Johan Hall.

Vad kan du säga om turneringen?

-Det kommer bli tufft som alltid när det kommer till SM-slutspel. Det är många bra lag och spelare med. Just nu känner jag att det är viktigt att tjejerna får spela rugby och ha kul i helgen. Det har länge varit oklart om tjejerna ens skulle få spela, så det känns skönt. Vi har en bra blandning av spelare så får vi ihop det kan det bli bra, säger Johan Hall.

Troján kommer att spela i grupp B och möter Stockholm Exiles i första matchen imorgon, lördag, med start klockan 16:00.

Helgens alla matcher utom finalerna streamas på pay per view-plattformen Staylive.

/ Svensk rugby, Sweden 7s

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.