Snart seriestart för SuperAllsvenskan. Rugbybloggen.com djupdyker med reportage från respektive klubb. Först ut – Enköpings Rugbyklubb.

Andrew Daish och hans ERK siktar på toppen av tabellen i årets SuperAllsvenskan. Foto: Peter Håkansson ERK/Lasse Jansson.

Enköpings Rugbyklubb, eller ERK, missade precis semifinalplats under fjolårets upplaga av herrallsvenskan. Norra serien var ett tufft race på slutet mellan Troján, Exiles och ERK, där målskillnad mellan de tre avgjorde vilka som knep de två semifinalplatserna.

Det var nog inte så många som tippade på att Troján skulle vinna med 36-18 hemma på ”Bollis” i sista omgången mot Exiles, vilket skickade ERK på tidig semester.

”Hoppades på semifinal”

-Vi är glada att vi vann sjumanna, men i femtonmanna åkte vi på några förluster på egna misstag. Vi hoppades på minst semifinal, men lyckades inte riktigt stänga matcherna, säger Andrew Daish, tränare ERK.

Nytt för i år är också att allsvenskan ersatts med SuperAllsvenskan, där Pingvin, Troján, ERK och Exiles gör upp om SM-titeln i en rak serie. Alltså inget slutspel som tidigare år.

Vad säger du om nya upplägget?

-Det är den rätta vägen att gå. Det blir mer tävling och gör att spelare får spela mer på en hög nivå. Till exempel hade Hammarby en tuff helg varje helg förra året. Jag hoppas det blir bättre för alla att dela upp serierna, säger Andrew Daish.

Om du får tippa på hur det slutar, vad säger du då?

-Enköping först. Men det är svårt att säga. Pingvin kommer ha tuffa resor, vi vet ingenting om skador eller så heller. Varje match kommer vara av betydelse, säger Andrew Daish.

ERK har presenterat ett par nyförvärv inför säsongen, bland andra Keenan ”Schmee” Drenning (USA), Nick Vestman (Lettland) samt Eli Leber och Koen Jansen (Nederländerna). Även Stefan Obradovic och Adam Vänglund (egen produkt) är nya i truppen. På ERK’s Facebooksida finns spelarpresentationer med nyförvärven.

Klart är också att Hernan Gispert lämnar för flytt till Australien.

Enköpings Rugbyklubb inleder SuperAllsvenskan med hemmamöte mot Stockholm Exiles nu på lördag.

/ Svensk rugby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.