Senast Troján mötte Pingvin var 2018 på Bollspelaren. Imorgon väntar nytt möte lagen emellan.
-Kommer bli en riktigt tuff match, säger Henrik Ek, Trojáns lagkapten och ena tränare.

Kan Henrik Ek och hans Troján gå hela vägen till guld i år? Foto: Lasse Jansson/Alexander Palombo

NRK Troján kommer med ett bra facit från de två senaste åren. Två raka SM-silver, där Exiles blivit för starka i finalerna. Laget har genom Anna-Lena Swartz, som tyvärr lämnade klubben för någon vecka sen av personliga skäl, byggt upp en stark bas med flera tunga spelarövergångar.

Dessvärre har Christian Melgaard, den kvicke Fiji-dansken, lämnat för Stockholm Exiles då han jobbar i Stockholm. Däremot har klungan fått sig ett lyft genom rutinerade Christopher Sidgwick från Hammarby. Även en intressant debutant finns med i laget till på lördag, Anton Kemle, som spelat amerikansk fotboll.

”Riktigt tuff match”

-Det var ett tag sen vi mötte Pingvin nu. Det jag minns är att de var stenhårda att möta, så det kommer bli en riktigt tuff match. Det är de matcherna som är roliga och utmanande. Vi har ett bra gäng och spelar vi vårt spel kommer det gå bra, säger Henrik Ek.

Vad säger du om nya serieupplägget?

-Varje match räknas i och med bonuspoäng och så vidare. Det blir ett helt annat tänk kring laget, vilka kan avstå en match, vilka kan pressa sig själv att spela beroende på match och hur det gått tidigare under säsongen, säger Henrik Ek.

Försäsongen, hur har det gått?

-Det har varit bra. Vi har kört på, men det är klart att jag kan önska fler deltagare på träningarna ibland. Kärnan har ändå varit på plats och vi har nött det vi tränat på de två senaste åren och fortsätter på det spåret, säger Henrik Ek.

Resultatmässigt för Troján – blir det guld i år?

-Jag tror alltid på det. Det är stor press på oss nu eftersom vi slagits om det två år på raken nu. Tyvärr inte gått hela vägen, men nu är spelupplägget annorlunda. Jag tror på det, säger Henrik Ek.

Paulsson och Cossin-Spens saknas

I matchen mot Pingvin saknas två tunga namn i Trojáns trupp. I herrlandslagets match mot Tjeckien fick både Sami Paulsson och Mattieu Cossin-Spens en varsin smäll och vilar således en liten stund till.

In på 8 går istället Sebastian Nockmar, och på 10 hittar vi Philip Axelsson.

Livestream NRK Troján – Pingvin

Nytt för i år i SuperAllsvenskan är även att det nu finns en gemensam plattform för streaming, där samtliga lag kommer att streama sina matcher. Det beslutades på ett möte tidigare denna vecka. Mycket roligt och viktigt för svensk rugbys fortsatta utveckling framåt! En match kostar 29 kronor, ett säsongskort köper du för 299 kronor.

Livestream NRK Troján – Pingvin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.