I helgen avgörs Rugby Europe 7’s Trophy för P18 i Riga, Lettland. Där gör 20-årige Nils Boyer internationell debut – som domare.
-En stor ära, säger han.

Nils Boyer gör i helgen internationell debut som domare under P18 7’s i Riga. Foto: Julian Bevan

Nils Boyer är uppvuxen i Stockholm, där han började spela rugby i den då nystartade klubben Rugby Club Lycee Francais. Han har även varit med i P18-landslaget, men de flesta känner nog igen honom i en annan roll, hållandes i en visselpipa.

”Älskade rollen som domare”

-Jag började döma för fem år sen då jag ville ha en annan blick på spelet och utveckla mina rugbykunskaper. Sen ville jag helt enkelt bli en domare, så jag gjorde min World Rugby Level 1-kurs och började döma mina första matcher. Jag älskade rollen som domare, säger Nils Boyer.

Vad är det bästa med att döma?

-Du har bästa platsen för att få njuta av spelet och ser då matcherna på ett unikt sätt. Jag får samtidigt hjälpa spelare och publik att få njuta av en riktigt bra rugbymatch. Sen får jag träffa grymma människor också, både på och utanför planen, säger Nils Boyer.

I Sverige finns ett fåtal domare som dömer på seniornivå, och det är inte sällan vi ser utbyten av domare från andra länder i våra svenska serier. Även svenska domare åker utomlands för erfarenhet och upplevelser i form av klubblagsmatcher, turneringar och landslagsmatcher.

Hur ser du på ditt första internationella uppdrag?

-Det är en stor ära. Det har tagit tid och jag har slitit hårt, men det har lönat sig. Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla domare och coacher från Europa. Det kommer hjälpa mig med min utveckling, och jag kommer komma hem till Sverige med mer erfarenhet, säger Nils Boyer.

Är du intresserad av att börja döma rugby? Vänd dig till din lokala klubb, eller läs mer på Svenska Rugbydomarföreningens webbplats.

Följ Nils Boyer och det svenska P18-landslaget via stream på RugbyEurope.TV

/ Svensk rugby, Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.