Även om herrlandslaget spelat borta mot Lettland har mycket rugby spelats hemma i Sverige. Vi börjar i Norrköping.

Spartacus drog längsta strået på Bollspelaren och vann med 22-17. Foto: Anna Kassander/NRK Troján.

Norrköpings Rugbyklubb Troján tog emot Spartacus för en träningsmatch på Bollspelaren. Matchen som sådan innehöll, som en försäsongsmatch ofta gör, lite hafsigt spel i början men bättre mot slutet. Troján, med många borta på landskamp och flera nya i truppen som testades, lyckades inte riktigt få samma flyt i spelet som Spartacus.

Efter 80 minuter rugby kunde Spartacus stå som segrare med 22-17. Anna-Lena Swartz summerade matchen såhär efteråt:

-Målet var att få till vissa delar i spelet och testa spelare på nya positioner. Nybörjare fick speltid och jag är nöjd med resultatet. Vi hade svårt att få till kontinuitet men fasta situationer och många bra löpningar tar vi med oss vidare, sa Anna-Lena Swartz som också tackar Spartacus för motståndet.

Mike Tatu, Spartacus tränare, var också nöjd med matchen även om det ibland märktes att det fortfarande är försäsong:

-Båda lagen hade goda intentioner med bollen i handen, och försökte använda den brett eller gå igenom i mitten. Första halvlek var väldigt tajt, och andra halvleken visade vilket lag som hade bäst fitness. Försök gjordes och Troján fick börja jaga ikapp, men Spartacus lyckades hålla ifrån, sa Mike Tatu efteråt.

Speciellt för dagen var även att undertecknad fick damma av domarpiporna. En riktigt rolig match att döma, även om det är ett par år sen sist. Insatsen är väl diskutabel, men två nöjda lag efteråt tycker jag är ett gott betyg. Stort tack till båda lagen från mig!

Rugby på flera andra håll i landet

Det har även spelats en hel del rugby på andra håll. Pingvins herrar tog sig an Lugi på bortaplan och vann med 24-20. På damsidan spelades det distriktsmästerskap i 7’s i Skåne. Pingvin stod som segrare även där, efter matcher mot Malmö och Lugi.

Uppsala åkte till Karlstad för matchträning både med herr- och damlaget. Jag har inte hittat några resultat, men roligt att det matchtränas på flera håll.

Utöver det har även P18-landslaget läger på Bosön under helgen, och flera ungdomsmatcher har också spelats på flera platser. Kul att säsongen börjar dra igång igen på riktigt!

Sist men inte minst – grattis till vinsten Sverige

Det vore konstigt att inte nämna något om landskampen. Otroligt kul för Sverige att få vinna, men det såg lite hafsigt ut i början. Tycker klungan gör ett fint jobb i öppna spelet och just klungorna, men även i den här matchen hade inkasten mer att önska. Synken mellan Ek som kastare och lyften i ledet stämmer inte riktigt, och behöver finslipas ytterligare under våren.

När väl passningsspelet kom igång kunde Sverige hitta flera luckor och gå igenom för försök, och vinner rättvist till slut med 46-25. För den nyfikne kommer det en artikel under morgondagen med frågor till lagkapten Sami Paulsson.

/ Svensk rugby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.